Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Papaja salata

Vaša ocjena:

3

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Papaju ogulite i naribajte do sjemenki. Crvene feferone ispecite u ulju da dobiju lijepu smeđu boju.
  2. Rajčice na vrhu zarežite u križ, blanširajte u kipućoj vodi, ogulite kožicu i narežite na kriške.
  3. Zeleni feferon koso narežite. Limete iscijedite. Napravite emulziju od umaka od soje, soka limete, sezamovog ulja i šećera. Pomiješajte ribanu papaju, pečene feferone, rajčice, dodajte sjeckani feferon, začinite dobivenom emulzijom i poslužite.

Savjet: Zelenim feferonima odstranite sjemenke da umanjite ljutinu. ​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 800 g zelene papaje
  • 200 g rajčica
  • 4 crvena svježa slatka feferona
  • 2 zelena feferona
  • 40 ml suncokretovog ulja
  • 1 – 2 limete
  • 60 ml umaka od soje
  • 20 g muscovado šećera
  • 40 ml sezamovog ulja

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Batat

Bio rajčica grapolo Natur*pur

Limeta

Ljuti feferoni S-BUDGET, 600g

Suncokretovo ulje S-BUDGET, 1L

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...