Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Salata od jabuke i mladog špinata s gorgonzolom i orasima

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

10 min
  1. Orahe pecite na suhoj tavi oko 10 minuta, odnosno dok ne zamirišu i dobiju laganu boju. Maknite u stranu i ostavite da se ohlade. Ohlađene orahe grubo usitnite ili nasjeckajte. U čaši pomiješajte senf, maslinovo ulje, limunov sok i naribanu koricu.
  2. Jabuke operite i očistite te narežite na tanke prutiće. Stavite pripremljene jabuke u zdjelu, dodajte oprane i posušene listove špinata, usitnjene orahe i natrganu gorgonzolu. Prelijte pripremljenim preljevom i poslužite.

Savjet: Umjesto gorgonzole možete koristiti i neki drugi plavi sir (Roquefort, Stilton ili dr.)​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 2 jabuke
  • 2 šake mladog špinata
  • 100 g oraha
  • 150 g gorgonzole
  • 1 limun, sok i naribana korica
  • 1 žičica senfa
  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio limun Natur*pur

Gorgonzola DESPAR, pakiranje

Jabuka Grenny Smith

Orah SPAR, jezgra, 200g

Salata baby špinat SPAR, 100g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...