Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Salate
Salata od mladog špinata, jabuka i jetrica
Vaša ocjena:
4
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
20 min
Teleću jetricu narežite na manje komade ili kocke, zalijte mlijekom i ostavite da odstoji 1 – 2 sata.
Potom je ocijedite i dobro posušite papirnatim ubrusom. Posolite je, popaprite, pospite čilijem i dobro izmiješajte. Ovako pripremljenu jetricu stavite na dobro zagrijani maslac i pržite dok ne dobije lijepu boju pa je izvadite i ostavite sa strane na toplom.
Limunov sok, senf, timijan, maslinovo ulje te malo soli i papra zajedno dobro izmiješajte. U posudu stavite dobro očišćen i opran špinat, dodajte jabuke narezane na tanke ploške, prženu jetricu, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte.
Odmah poslužite.
Savjet:
Umjesto mladog špinata možete upotrijebiti matovilac ili rukolu.
Sastojci
Za
4
osobe
500 g junećih jetara
200 ml mlijeka
30 g maslaca
300 g svježeg lista mladog špinata
250 g jabuke zlatni delišes
¼žličice mljevenog čilija
sol
papar
Za preljev:
2 žličice svježeg limunova soka
1 žličica senfa
50 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
½žličice sušenog timijana
1 žličica sušenog bosiljka
sol
papar
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Dijon Senf SPAR
Jabuka zlatni delišes
Maslac S-BUDGET, 250g
Salata baby špinat SPAR, 100g
Svježe mlijeko SPAR, 3,2%, 1L
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji