Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Salata od mladog špinata, jabuka i jetrica

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

20 min
  1. Teleću jetricu narežite na manje komade ili kocke, zalijte mlijekom i ostavite da odstoji 1 – 2 sata.     
  2. Potom je ocijedite i dobro posušite papirnatim ubrusom. Posolite je, popaprite, pospite čilijem i dobro izmiješajte. Ovako pripremljenu jetricu stavite na dobro zagrijani maslac i pržite dok ne dobije lijepu boju pa je izvadite i ostavite sa strane na toplom.
  3. Limunov sok, senf, timijan, maslinovo ulje te malo soli i papra zajedno dobro izmiješajte. U posudu stavite dobro očišćen i opran špinat, dodajte jabuke narezane na tanke ploške, prženu jetricu, prelijte pripremljenim umakom i dobro izmiješajte. 
  4. Odmah poslužite.

Savjet: Umjesto mladog špinata možete upotrijebiti matovilac ili rukolu.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500 g junećih jetara
  • 200 ml mlijeka
  • 30 g maslaca
  • 300 g svježeg lista mladog špinata
  • 250 g jabuke zlatni delišes
  • ¼žličice mljevenog čilija
  • sol 
  • papar

Za preljev:

  • 2 žličice svježeg limunova soka
  • 1 žličica senfa
  • 50 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • ½žličice sušenog timijana
  • 1 žličica sušenog bosiljka
  • sol
  • papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Dijon Senf SPAR

Jabuka zlatni delišes

Maslac S-BUDGET, 250g

Salata baby špinat SPAR, 100g

Svježe mlijeko SPAR, 3,2%, 1L

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...