Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Salata od pečene cvjetače

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Cvjetaču očistite, operite, natrgajte na manje cvjetiće i stavite u posudu za pečenje (30x18 cm).
  2. Dodajte limunovu koricu, listiće badema, muškatni oraščić, curry, korijandar, malo soli i zalijte maslinovim uljem. Dobro izmiješajte i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 200°C. Pecite 10 minuta, promiješajte i pecite još 10 - 15 minuta ili dok cvjetača dobije lijepu zlatnu boju.
  3. Izvadite iz pećnice i pustite da se malo ohladi.
  4. Dodajte oprane i očišćene listove špinata, zalijte limunovim sokom i promješajte. Po potrebi posolite.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 800 g cvjetače
  • 150 g mladog špinata
  • 50 ml maslinova ulja
  • 1 žličica naribane limunove kore
  • 3 žlice limunova soka
  • 20 g listića badema
  • prstohvat naribanog muškatnog oraščića
  • 1 žličica curry praha
  • prstohvat mljevenih sjemenki korijandra
  • sol

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio listovi špinata Natur*pur, 300g

Karfiol

Maslinovo ulje Natur*pur, 500ml

Začin curry SPAR

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...