Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Salate
Salata od pečenog povrća i heljde
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
35 min
Heljdu kuhajte 15 minuta posoljenoj vodi, zatim ostavite da se malo ohladi.
Cvjetaču kratko kuhajte u posoljenoj vodi pazeći da se ne prekuha, zatim ocijedite. U velikoj tavi na zagrijanom maslinovom ulju pržite mladi luk narezan na kolutiće, dodajte narezanu crvenu i zelenu papriku, pržite 5 minuta, dodajte nasjeckani češnjak, ocijeđenu cvjetaču i sve još kratko pržite, tek da povrće dobije lijepu boju.
Maknite s vatre, stavite u zdjelu, dodajte skuhanu heljdu, prelijte s malo maslinovog ulja, posolite i popaprite, posipajte nasjeckanim peršinovim listom, prelijte limunovim sokom i sve dobro promiješajte.
Savjet:
Salatu posipajte tostiranim orasima.
Sastojci
Za
4
osobe
300 g cvjetače
1 crvena paprika
1 zelena paprika
2 mlada luka
2 režnja češnjaka
3 žlice maslinovog ulja
sok 1 limuna
300 g heljde
1 žličica soli
svježe mljeveni papar
1 žlica nasjeckanog peršinovog lista
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Bio brokula Natur*pur
Crvena paprika
Mladi luk
Očišćemi češnjak Vrtovi Hrvatske, 200g
Zelena paprika
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji