Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Salata od pršuta, smokava i mozzarelle

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

20 min
  1. Operite i očistite rikulu, osušite ju i posložite na pladanj za posluživanje.
  2. Smokve razrežite po pola, mozzarellu razlomite na manje komade, pršut narežite na tanje trake.
  3. U zdjeli pomiješajte med i limunov sok. Lepinje razlomite i zagrijte u tosteru ili pećnici.
  4. Smokve, mozzarellu i pršut posložite na rikulu, prelijte mješavinom meda i limunova soka, začinite svježe mljevenim paprom.
  5. Poslužite uz tople lepinje.

Sastojci

Za 3 osobe
  • 50 g rikule
  • 6 zrelih smokava
  • 350 g mozzarelle
  • 6 kriški pršuta
  • 2 žličice meda
  • 2 žličice limunova soka
  • svježe mljeveni papar
  • 2-3 lepinje

Vino Zlatan Babić


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Mozzarella light DESPAR

SPAR PREMIUM istarski pršut, 100g

Cvjetni med S-BUDGET, 900g

Pecivo, lepinja

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...