Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Salate
Video recept
Salata od quinoe i slanutka
Vaša ocjena:
4
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
30 min
Quinou isperite u hladnoj vodi i kuhajte otprilike 15 minuta.
Za preljev u zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, sok od naranče i limuna, jednu žlicu meda, sitno nasjeckani češnjak, jednu žlicu origana i bosiljka.
Nasjeckajte peršin. Luk narežite na tanke ploške, krastavac ogulite i narežite na kocke, a masline i rajčice narežite na četvrtine. Fetu izmrvite.
Slanutak isperite u hladnoj vodi i ocijedite.
U velikoj zdjeli pomiješajte quinou, slanutak i povrće, promiješajte, dodajte fetu, prelijte preljevom i pažljivo izmješajte.
Pospite svježe sjeckanim peršinom.
Sastojci
Za
4
osobe
220g slanutka iz staklenke ili konzerve
200g quinoe
150 g feta sira
10 cherry rajčica
1 svježi krastavac
10 crnih otkoštenih maslina
1 ljubičasti luk
1 velika žlica svježe sjeckanog peršina
Za preljev:
100 ml maslinovog ulja
2 žlice soka od naranče
3 žlice soka od limuna
1 žlica meda
1 režanj češnjaka
1 žličica sušenog bosiljka
1 žličica sušenog origana
sol, svježe mljeveni papar
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Bio naranča Natur*pur
Crne masline SPAR, bez koštice, 230g
Cvjetni med SPAR, 500g
Koktel rajčica Vrtovi Hrvatske, 500g
Krastavci, svježi
Kuhani slanutak DESPAR
Sir feta S-BUDGET, 250g
SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji