Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Salata od rikole, rajčice i pečene tikve

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Tikvu ogulite, odstranite koštice, narežite na kocke. Kocke tikve poslažite u lim, na masni papir, posolite, pokapajte maslinovim uljem (30 ml), pecite na 180 °C 20 minuta. Bulgur prelijte kipućom vodom, ostavite da stoji 10 minuta, zatim kuhajte 6 – 8 minuta, začinite solju i maslinovim uljem (30 ml). Pomiješajte rikolu, bulgur i tikvu, dodajte kriške rajčice, pikantirajte preostalim maslinovim uljem i poslužite.

Savjet: Bulgur možete zamijeniti kus kusom.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600 g tikve
  • 400 g rajčice
  • 100 g rikole
  • 120 g bulgura
  • 100 ml maslinovog ulja
  • ½ žličice soli

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio bulgur Natur*pur, 500g

Cherry rajčica

Rikula, 100g

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 750ml

Tikva butternut

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...