Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Salata s mesom i čilijem

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Na zagrijano ulje u većoj tavi stavite grubo nasjeckani ljubičasti luk pa ga pržite na srednje jakoj vatri dok ne omekša.
  2. Dodajte kumin, korijandar, origano i lovor pa pržite 1 minutu da bi začini pustili arome. Potom dodajte meso i na srednje jakoj vatri lagano pržite dok tekućina ne ispari.
  3. Dodajte mljevenu papriku, koncentrat rajčice i nasjeckane ili zdrobljene čili papričice. Promiješajte i pržite još 1 - 2 minute pa dodajte na manje komade narezane rajčice bez sjemenki, zelenu papriku narezanu na kockice, goveđu kocku, 300 ml vode, ocijeđen i ispran kukuruz šećerac i smeđi grah.
  4. Posolite, popaprite i pirjajte poklopljeno još 10 - 15 minuta. Gotovu salatu poslužite na podlozi od zelene salate i potočarke.

Sastojci

Za 6 osoba
  • 500 g mljevene teletine
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 80 g ljubičastog luka
  • 3 žličice mljevenog kumina
  • 1 žličica mljevenog korijandra
  • 1 žličica origana
  • 1 list lovora
  • 1 žličica slatke mljevene crvene paprike
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 2 - 3 suhe čili papričice
  • 1 goveđa kocka
  • 400 g smeđeg graha iz limenke
  • 200 g svježe zelene paprike
  • 300 g rajčice
  • 100 g kukuruza šećerca iz limenke
  • 100 g potočarke
  • 200 g salate po izboru
  • sol
  • papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio rajčica grapolo Natur*pur

Crvena paprika SPAR, 100g

Kukuruz SPAR, 340g

Maslinovo ulje Natur*pur, 500ml

Začin origano SPAR, 17g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...