Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Salata s pečenom piletinom i gljivama

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

4 min
  1. Pileća prsa lagano potucite između dva komada prozirne folije, marinirajte u umaku od soje 15 – 20 minuta, okrenite ih 2 – 3 puta. U međuvremenu narežite papriku na rezance, očistite i narežite endiviju, šampinjone narežite na ploške, ispecite na maslinovom ulju, začinite solju i paprom.
  2. Prsa pecite sa svih strana na gril tavi uz dodatak sezamovog ulja. Pustite par minuta da se meso stabilizira pa ga narežite na ploške. Stavite u tanjur ploške gljiva, dodajte špinat i endiviju, na vrh položite ploške mesa.
  3. Dodajte sa strane rezance crvene paprike, rezačem navucite nekoliko listića Grana Padana, pospite ribanim sirom, dodajte par listića ružmarina, poslužite.

Savjet: Meso za mariniranje nemojte soliti jer je umak od soje dovoljno slan. ​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600 g piletine (4 x 150 g filea prsa)
  • 200 g šampinjona
  • 100 g baby špinata
  • 150 g salate endivije
  • 150 g svježe crvene paprike
  • 150 g Grana Padana u komadu
  • 40 g ribanog Grana Padana
  • 40 ml maslinovog ulja
  • 40 ml umaka od soje
  • 20 ml sezamovog ulja
  • sol, papar
  • 1 grančica svježeg ružmarina

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio paprika crvena Natur*pur

Pileći file S-BUDGET

Sir Grana Padano DESPAR, trokut

Šampinjoni S-BUDGET, 500g

Salata endivija

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...