Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Salata s ramstekom i avokadom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

20 min
  1. Ramstek u komadu (odreske) lagano premažite senfom, stavite u porculansku ili staklenu posudu, prelijte sa 100 ml ulja, hermetički zatvorite i ostavite neka odstoji 2 - 3 dana u hladnjaku.
  2. Odreske stavite na dobro zagrijanu gril-tavu i pržite 3 - 4 minute sa svake strane. Gotove odreske narežite na tanje ploške.
  3. Avokado očistite od kore i koštice, narežite ga na kriške i nakapajte limunovim sokom.
  4. Pečenu papriku narežite na komade i zajedno s avokadom, špinatom i rukolom dodajte mesu.
  5. Lagano prelijte acetom balsamicom, posolite, popaprite grubo mljevenim paprom i lagano promiješajte. Poslužite sa sušenom paprikom narezanom na polovice.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 400 junećeg ili goveđeg ramsteka (2 odreska)
  • 200 ml maslinova ulja
  • 2 žličice senfa
  • 1 zreli avokado
  • 2 sušene paprike
  • 100 g rukole
  • 200 g pečene paprike
  • 100 g mladog špinata
  • 1 žlica limunova soka
  • aceto balsamico
  • sol
  • papar u zrnu

Vino Chianti Le Chiantigiane


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Aceto balsamico DESPAR

Senf Estragon SPAR

Juneći ramsteak, leđa

avokado

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...