Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Talijanska juha od povrća

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Sitno nasjeckajte luk i češnjak, mrkvu, celer, korijen peršina i tikvicu narežite na kockice.
  2. Na maslinovom ulju pirjajte luk petnaestak minuta, dodajte češnjak, kratko zabijelite pa dodajte mrkvu, celer i peršin, pirjajte 3-5 minuta, dodajte mahune i tikvice, promiješajte, zalijte passatom.  Istovremeno zakipite temeljac i u njemu kuhajte pužiće 4 minute.
  3. Kad passata prokuha dodajte temeljca, začinite solju i paprom, dodajte grah i pužiće, kuhajte zajedno 4 minute.
  4. Grubo narežite listiće peršina, sir guljačem narežite na listiće, dio naribajte. Juhu poslužite posutu listićima peršina i sirom.

Savjet: Tjesteninu možete zamijeniti noklicama ili knedlicama.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 150 g crvenog luka
  • 1-2 režnja češnjaka
  • 100 g mrkve
  • 100 g korijena celera
  • 100 g peršina (korijen + list)
  • 150 g mahuna
  • 200 g tikvica
  • 150 g crvenog graha (konzerva)
  • 80 g tjestenine mali pužići (chifferi rigati)
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 300 ml passata rajčice
  • 800-1000 ml povrtnog temeljca
  • sol, papar                                                                                                                                                 
  • 40-60 g tvrdog sira za ribanje (po želji)

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Bio mrkva Natur*pur

Celer

Rajčica bio pasata Natur*pur,

Tikvice Natur*pur, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...