Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Topla marokanska salata od patlidžana

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

20 min
  1. Patlidžane operite, očistite i narežite na kocke.
  2. Na 50 ml zagrijanog maslinova ulja pržite sitno narezani luk dok ne omekša. Potom mu dodajte nasjeckani češnjak, šećer, malo soli, papar, prelijte ostatkom maslinova ulja i pržite dok patlidžani ne omekšaju. 
  3. Prelijte limunovim sokom, pirjajte 1 - 2 minute pa maknite s vatre. pospite nasjeckanim peršinom, naribanim ovčjim sirom i poslužite toplo. Ako želite, možete ukrasiti čipsom od banane.

Savjet: Patlidžanima možete dodati nekoliko žlica nasjeckane rajčice da bi jelo imalo kremastiju strukturu.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 700 g patlidžana
  • 100 g luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 100 ml maslinova ulja
  • 50 ml soka od limuna
  • 1 žličica šećera
  • 1 žlica grubo nasjeckanog peršina
  • 25 g grubo naribanog tvrdog ovčjeg sira
  • sol
  • ½ žličice grubo mljevenog papra

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio limun Natur*pur

Očišćemi češnjak Vrtovi Hrvatske, 200g

Patlidžan

Peršin

Žuti luk Natur*pur

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...