Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Sezonska kuhinja
Knedle sa šljivama i prezlima
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
0 min
Krumpir kuhamo u kori. Kad je kuhan, protisnemo ga kroz prešu za čvarke, raširimo na pleh, dodamo jedan dio maslaca te ga ohladimo u hladnjaku. Dodamo jaja, promiješamo te dodamo brašno (morate sami odlučiti koliko) i muškatni oraščić i soli po potrebi.
Umijesimo prozračno tijesto. Ne smije biti pretvrdo.
Šljive pečemo u plehu za pečenje u pećnici sa šećerom te pazimo da ipak ostanu komadi šljiva. Dodamo cimet.
Tijesto, kad se malo ohladi, trgamo i punimo šljivama. Kuhamo u kipućoj vodi.
relijemo ih krušnim mrvicama koje smo prepržili na ulju i maslacu te mileramom u koji smo dodali sjemenke vanilije iz štapića te malo limunove kore.
Sastojci
Za
0
osoba
Šljive, 1 kg
Krumpir, 2 kg
Jaja, 2 kom
Krušne mrvice, 300 g
Muškatni orah, 1 kom
Ulje, 2 dl
Maslac, 200 g
Šećer, 200 g
Cimet
Sol
Mileram, 3 dl
Štapić vanilije, 1 kom
Limun 1 kom
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji