Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Knedle sa šljivama i prezlima

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

0 min
  1. Krumpir kuhamo u kori. Kad je kuhan, protisnemo ga kroz prešu za čvarke, raširimo na pleh, dodamo jedan dio maslaca te ga ohladimo u hladnjaku. Dodamo jaja, promiješamo te dodamo brašno (morate sami odlučiti koliko) i muškatni oraščić i soli po potrebi.
  2. Umijesimo prozračno tijesto. Ne smije biti pretvrdo.
  3. Šljive pečemo u plehu za pečenje u pećnici sa šećerom te pazimo da ipak ostanu komadi šljiva. Dodamo cimet.
  4. Tijesto, kad se malo ohladi, trgamo i punimo šljivama. Kuhamo u kipućoj vodi.
  5. relijemo ih krušnim mrvicama koje smo prepržili na ulju i maslacu te mileramom u koji smo dodali sjemenke vanilije iz štapića te malo limunove kore.

Sastojci

Za 0 osoba
  • Šljive, 1 kg
  • Krumpir, 2 kg
  • Jaja, 2 kom
  • Krušne mrvice, 300 g
  • Muškatni orah, 1 kom
  • Ulje, 2 dl
  • Maslac, 200 g
  • Šećer, 200 g
  • Cimet
  • Sol
  • Mileram, 3 dl
  • Štapić vanilije, 1 kom
  • Limun 1 kom

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...