Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pogačice od čvaraka i satrica

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

0 min
  1. Kvasac udrobite u mlako mlijeko i dodajte žlicu šećera i malo brašna pa pričekajte da naraste. U velikoj posudi pomiješajte brašno, jaje, ostatak šećera i sol pa dodajte uzdignuti kvasac. Zamijesite mekano tijesto.
  2. Prekrijte krpom i pustite da raste barem 45 min na toplom. Tada premijesite i razvaljajte po pobrašnjenoj podlozi na debljinu od oko 8mm. Smjesu samljevenih čvaraka začinite po želji (sol, papar, malo ljute paprike).
  3. Po polovici tijesta prstima rasporedite pastu od čvaraka. Preklopite pa razvaljajte opet na 8 mm,  svaki put preklapajući kao kod lisnatog tijesta. Taj postupak ponovite 4-5 puta. Ostavite da tijesto odmori 20 min.
  4. Čašom režite krugove i slažite ih na lim obložen masnim papirom. Premažite žumanjkom i pospite zrncima kima. Pecite oko 15 minuta na 180°C.

Sastojci

Za 0 osoba
  • Brašno glatko, 500 g
  • Čvarci mljeveni, 300 g
  • Kvasac svježi, ½
  • 2-3 dl toplog mlijeka + žlica šećera
  • Jaje
  • Puna žličica soli
  • Žlica šećera
  • Žumanjak za premazivanje
  • Kim, sezam ili krupna sol za posipanje

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...