Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Ćevapčići s krumpirićima i salatom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Meso narežite na kocke, začinite solju, paprom i češnjakom, ostavite da se marinira 1 sat. Loj sameljite na krupnu šajbu (8 mm), pomiješajte s mesom i sve zajedno sameljite na krupnu šajbu. 
  2. Sve ponovo sameljite na šajbu 6 ili 4 mm. Meso neka bude ohlađeno na 0 °C, dolijte u dva navrata mineralnu vodu, nježno promiješajte. 
  3. Radite ćevape duljine 6 – 8 cm, promjera 3 cm. Ćevape pecite na roštilju na laganoj vatri, stalno ih okrećite, rolajte po roštilju. 
  4. Krumpire ogulite, narežite na štapiće, pržite u dubokom ulju, odložite na papirnati ubrus, posolite. Ljubičasti luk narežite na tanke ploške, rajčice prepolovite. 
  5. Salatu začinite solju, maslinovim uljem i octom i poslužite uz ćevape i krumpiriće.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 450 g juneće plećke ili vrata
  • 450 g junećeg flama
  • 100 g goveđeg loja
  • 100 – 150 ml mineralne vode
  • sol, SPA R papar, SPA R češnjak u granulama
  • 1 kg krumpira
  • 400 ml ulja
  • 300 g mini rajčica
  • 300 g ljubičastog luka
  • 100 g mlade lisnate salate
  • 40 ml maslinovog ulja
  • 20 ml octa

Vino Krauthaker Chardonnay Rosenberg


0,75L

Temp. serviranja:
13-14ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio Cherry rajčica Natur*pur

Juneća rebra / prsa

Juneći vrat bez kosti

Ljubičasti luk

Začin češnjak SPAR

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...