Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Povrtna pizza s grilla

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. U malo tople vode namrvite kvasac, dodajte žličicu šećera i brašna, promiješajte i ostavite na toplom desetak minuta.
  2. Brašnu dodajte uzdignuti kvasac, 2 – 3 žlice maslinovog ulja, sol, počnite mijesiti tijesto postupno dodajući toplu vodu.
  3. Trebate dobiti mekano, elastično tijesto. Tijesto pokrijte ubrusom i ostavite na toplom da se diže.
  4. Passatu začinite solju i s 30 ml maslinovog ulja. Papriku, tikvice i šampinjone narežite na ploške, mini rajčice prepolovite, naribajte gaudu, brokulu odvojite na cvjetove i blanširajte 1 minutu u kipućoj vodi.
  5. Razvaljajte tijesto, premažite passatom, rasporedite povrće, pospite ribanom gaudom.
  6. Zagrijanu ploču roštilja premažite s 20 ml ulja, prebacite pizzu, poklopite roštilj i pecite ovisno o vrsti roštilja 6 – 15 minuta.
  7. Pizzu pospite origanom, pikantirajte preostalim maslinovim uljem, razrežite na trokute i poslužite.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 350 g glatkog brašna
  • 20 g svježeg kvasca
  • 120 ml maslinovog ulja
  • 200 ml tople vode
  • sol, šećer
  • 200 g tikvica
  • 200 g šampinjona
  • 200 g brokule
  • • 150 g mini rajčica
  • • 150 g žute paprike
  • • 300 g gauda sira
  • • 500 ml passata rajčice
  • • Natur*pur BIO origano

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Brokula

Cherry rajčica

Glatko brašno S-BUDGET, 1kg

Mješavina bijelih i smeđih šampinjona, Vrtovi hrvatske, 400g

Rajčica bio pasata Natur*pur,

Sir gouda S-BUDGET

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...