Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Ražnjići od sira s paprikom i lukom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

20 min
  1. Napravite pesto, u mužaru usitnite sjeckane listiće peršina, rukole i bosiljka s malo soli. Dodajte nagnječen češnjak i pinjole, malo ulja i sitno ribani sir. Preostalo maslinovo ulje dodajte u tankom mlazu da dobijete glatki umak (50 – 60 ml ulja). Ako nemate mužar, miksajte štapnim mikserom. 
  2. Sir narežite na kocke veličine 2,5 x 2,5 cm. Napravite marinadu od 80 ml maslinova ulja i kajenskog papra i drugu od 80 ml maslinova ulja i žlice pesta. 
  3. Pola kocki sira stavite u zelenu marinadu, a pola u crvenu. Okrećite kocke sira da budu obložene marinadom sa svih strana, ostavite da se sir marinira 30 minuta. 
  4. Paprike i luk narežite na ploške 2,5 x 2,5 cm. Na svaki štapić nabodite naizmjence četiri kocke sira i četiri raznobojna komadića paprike, završite ploškom luka. 
  5. Ražnjiće pecite okrećući 5 – 7 minuta na tavi ili grillu. Poslužite uz krišku limuna i pesto.

Savjet: Ražnjiće sa sirom možete poslužiti i kao prilog uz glavno jelo jer se vrlo lako kombiniraju s ostalom hranom.​

Sastojci

Za 3 osobe
  • 240 g škripavca
  • 50 g zelene paprike
  • 50 g žute paprike
  • 50 g crvene paprike
  • 50 g crvenog luka
  • 1 g kajenskog papra
  • 40 g bosiljka, rikole, peršina
  • 1 češanj češnjaka
  • 20 g pinjola ili badema
  • 30 g sitno ribanog Grana Padana
  • 200 – 220 ml maslinova ulja
  • 3 – 4 g soli
  • ½ limuna

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Crvena paprika

Peršin

Sir Grana Padano DESPAR, 200g

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

Žuti luk rukavac Vrtovi Hrvatske

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...