Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Tajlandski marinirani ražnjići

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

25 min
  1. Pileći file očistite i narežite na kocke.
  2. Za marinadu dobro izmiješajte kim, korijandar, cimet, kurkumu, šećer i limunovu koricu. Smjesu dodajte narezanoj piletini i dobro promiješajte.
  3. Tako pripremljene kockice piletine nanižite na štapiće za ražnjiće, nakapajte po njima sok od limete, prelijte ih uljem, poklopite i pustite da odstoje oko 1 sat.
  4. Marinirane ražnjiće pecite na zagrijanom roštilju sa svih strana dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
  5. Pečene ražnjiće stavite u posudu, pospite nasjeckanom čili papričicom i korijandrom pa poslužite s kriškama limete.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600 g pilećeg filea
  • 2 - 3 čili papričice
  • 1 žlica nasjeckanog lista korijandra
  • 1 limeta

Za marinadu:

  • 1 žličica mljevenog kima
  • 1 žličica korijandra u prahu
  • ½ žličice mljevenog cimeta
  • ½ žličice kurkume u prahu
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica naribane limunove korice
  • 1 žlica limunove trave
  • 2 žlice soka od limete
  • 75 ml ulja

Vino Pilato Malvazija


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio limunska korica Natur*pur, 100g

Pileći file S-BUDGET

Začin cimet SPAR, 40g

Začin kim SPAR, 50g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...