Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Teleća ragu juha s tortellinima

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Crveni luk nasitno nasjeckajte i popržite ga na maslinovu ulju.
  2. Meso narežite na kocke, veličine 1,5 x 1,5 cm, dodajte ih na luk i posolite.
  3. Pirjajte, miješajući, 20 minuta pa dodajte nasitno nasjeckani češnjak i kratko ga pržite, samo da zabijeli. Dodajte koncentrat rajčice i upržite, a potom dodajte i upržite mljevenu papriku.
  4. Potom dodajte pasiranu rajčicu i temeljac pa kuhajte na umjerenoj vatri dok meso ne omekša.
  5. Pred kraj kuhanja provjerite okus, posolite ako bude potrebno, pa dodajte tortelline i skuhajte ih u juhi.
  6. Pospite juhu nasjeckanim koromačem i poslužite.

Savjet: Teletinu možete zamijeniti puretinom ili piletinom.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600 g teleće plećke
  • 200 g crvenoga luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 50 g koncentrata rajčice
  • 100 ml pasirane rajčice (passate)
  • 20 g mljevene crvene paprike
  • 60 ml maslinova ulja
  • 250 g tortellina sa sirom
  • 1 l mesnog temeljca
  • sol
  • nekoliko grančica svježeg koromača

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Bio luk Natur*pur, 750g

Sol SPAR Vital

Teleći but

DESPAR PREMIUM Svježi tortellini sa sirom i ricotom, 250g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...