Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Zimska juha s gljivama, keljom i muškatnom bundevom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

35 min
  1. Gljive očistite i narežite na četvrtine. Na zagrijano ulje stavite sitno nasjeckan luk i propirjajte pa dodajte protisnuti češnjak i gljive. Kratko propirjajte te dodajte sjeckanu rajčicu i vodu (oko 1 l), posolite i zagrijte do vrenja.
  2. Nakon 10 minuta kuhanja dodajte bundevu narezanu na kockice, narezani kelj i na kraju cvatove brokule. Kuhajte na laganoj vatri još 10-ak minuta; pazite da povrće bude kuhano, ali da se ne raspadne. Juhu po potrebi začinite paprom i poslužite toplu.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600 g gljiva (vrganji, šampinjoni, …)
  • 100 g luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 40 g ulja
  • 400 g sjeckane svježe rajčice
  • 250 g muškatne bundeve
  • 150 g kelja
  • 200 g cvatova brokule
  • sol, papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Bio Rajčica Natur*pur, 500g

Kelj

Šampinjoni S-BUDGET, 500g

Žuti luk Natur*pur

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...