Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Bezglutenski povrtni kruh s tikvicama i mrkvom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Mrkvu ogulite i narežite na tanke kolutiće. Tikvice uzdužno narežite na tanke ploške. 
  2. U tavi otopite maslac i na njega stavite narezano povrće, posolite, popaprite, dodajte protisnuti češnjak i na laganoj vatri propirjajte da povrće omekša (oko 8 minuta). 
  3. Kokosovo brašno usitnite i dodajte prašak za pecivo. 
  4. Jaja i kokosovo mlijeko razmutite, posolite i umiješajte kokosovo brašno. 
  5. Promiješajte ohlađeno povrće s pripremljenim jajima i bosiljkom. 
  6. Duguljast kalup za kruh obložite papirom za pečenje i ulijte smjesu te stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite oko 40 minuta tako da površina postane zlatnosmeđa. Izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji 10 minuta.
  7. Zatim narežite i poslužite toplo ili sobne temperature.

Savjet:Umjesto kokosova brašna možete dodati 1 – 2 žlice kukuruznog škrobnog brašna te sir po želji.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 4 mrkve srednje veličine
  • 2 tikvice srednje veličine
  • 2 žute tikvice srednje veličine
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 žlice narezanog svježeg bosiljka
  • 6 jaja
  • 60 ml kokosova mlijeka ili kefira
  • 2 žlice kokosova brašna (30 g)
  • ½ žličice praška za pecivo
  • ½ žličice soli
  • crni papar
  • ulje
  • ocat
  • 2 žlice maslaca

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio jaja Natur*pur, 6 komada

Bio mrkva Natur*pur

Kokos Natur*pur

Prašak za pecivo Natur*pur, 3x17g

Tikvice Natur*pur, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...