Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Bijeli quiche s gljivama

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

55 min
  1. Brašno pomiješajte s ½ žličice soli i praškom za pecivo. Dodajte narezan maslac, vrhnje i svježi sir pa zamijesite glatko tijesto. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 45 minuta.
  2. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi, stavite ga u okruglu posudu za pečenje quichea, promjera 26 cm, tako da budu prekriveni rubovi.
  3. Na zagrijani maslac stavite sitno narezan luk i popržite ga do zlatnožute boje. Šampinjone narežite na ploške, dodajte ih luku i popržite ih dok tekućina koju puste ne ispari, pa ih rasporedite po tijestu.
  4. U posudu stavite jaja, vrhnje za kuhanje, krem sir, gorušicu, škrobno brašno, 1 žličicu soli i malo papra. Dobro izmiješajte i prelijte preko gljiva.
  5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta. Prelijte slatkim vrhnjem u kojem ste razmutili mljevenu papriku i pecite još oko 15 minuta.
  6. Poslužite toplo ili rashlađeno, narezano na kriške.

Savjet: Quicheu možete obogatiti okus ako pola količine gljiva zamijenite vrganjima ili lisičarkama.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • (za 6-8 osoba)
  • 250 g oštrog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 125 g maslaca
  • 125 g svježeg sira
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • sol

Za nadjev:

  • 500 g šampinjona
  • 80 g luka
  • 50 g maslaca 
  • 200 g krem sira
  • 400 ml vrhnja za kuhanje
  • 50 ml slatkog vrhnja
  • 1 žličica mljevene dimljene paprike
  • 2 jaja
  • 2 žličice škrobnog brašna
  • sol
  • papar
  • ½ žličice mljevenog zrna gorušice

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Kiselo vrhnje S-BUDGET, 180g

Maslac S-BUDGET, 250g

Oštro brašno S-BUDGET, 1kg

Svježi sir SPAR, 20%, 250g

Šampinjoni S-BUDGET, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...