Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Brancin na postelji od povrća

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Očistite branicne i dobro ih obrišite. Začinite ih iznutra i izvana prstohvatom soli i papra. Trbušnu šupljinu napunite usitnjenim peršinom i sitno sjeckanim češnjakom.
  2. Operite tikvice, prerežite uzdužno na pola pa ih očistite od sjemenki. Narežite ih na tanke trakice. Operite i ogulite mrkvu pa i nju narežite na tanke trakice. Dobro operite limun pa ga narežite na tanke ploške. Očistite crveni luk pa ga nasjecite na tanke trakice.
  3. Zagrijte tavu i na 2 žlice maslinova ulja popržite crveni luk. Nauljite vatrostalnu zdjelu i u nju položite dinstani luk te na njega rasporedite slojeve mrkve, tikvica i kriški limuna. Pospite sve sitno sjeckanim bosiljkom i lagano promješajte. Poklopite zdjelu i stavite peći 10 minuta u zagrijanu pećnicu.
  4. Izvadite zdjelu iz pećnice te na postelju od povrća stavite pripremljene brancine. Zalijte ih vinom te na njih položite lovor i grančice ružmarina. Sve lagano popaprite, poklopite i pecite još 30 minuta. Pred kraj pečenja možete skinuti poklopac da se brancin lagano zapeče. Brancina poslužite uz pečeno povrće i rashlađeno bijelo vino Malvaziju.

> PRELISTAJTE NAŠ AKCIJSKI LETAK

Sastojci

Za 4 osobe
  • 4 svježa brancina od 250 g
  • 1 vezica peršina
  • 1 limun
  • 2 srednje tikvice
  • 2 glavice crvenog luka
  • 3 srednje mrkve
  • 2 češnja češnjaka
  • 4 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 1 dcl bijelog suhog vina (malvazija)
  • 4 grančice ružmarina
  • 1 svežanj bosiljka
  • 2 lovorova lista
  • sol i svježe mljeveni crni papar

Vino Degrassi Malvazija


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio limun Natur*pur

Bio luk Natur*pur, 750g

Bio mrkva Natur*pur

Brancin

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Tikvice Natur*pur, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...