Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Burger od leće i slanutka

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Leću stavite u lonac, prelijte je 1 l kipuće slane vode pa ostavite da odstoji 15 minuta. 
  2. Dok leća stoji, na maslinovom ulju pirjajte luk narezan na ploške. Kada luk požuti, dodajte češnjak i nakon par minuta dodajte kuhani slanutak. Stavite sa strane pa kad se smjesa ohladi od nje napravite pire. 
  3. Nakon što je leća odstajala 15 minuta u vrućoj vodi, stavite lonac na vatru i kuhajte leću još 10 – 15 minuta. Kada je leća kuhana, ocijedite je i umiješajte u pire od slanutka. 
  4. U smjesu dodajte jaje, krušne mrvice, rastopljeni maslac i majčinu dušicu. Začinite solju i paprom po želji. 
  5. Oblikujte male burgere, uvaljajte ih u brašno i pecite u zagrijanoj tavi na ulju oko 3 minute sa svake strane.

Savjet: U smjesu burgere možete dodati malo ljute papričice za pikantniji okus.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 100 g suhe žute leće
  • 100 g suhe zelene leće
  • 100 g kuhanog slanutka
  • 1 manja glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 jaje
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 30 g maslaca
  • mala čajna žlica majčine dušice
  • sol, papar
  • 100 g škrobnog brašna
  • 100 ml biljnog ulja

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Leća SPAR Veggie, 250g

Slanutak SPAR Vital, 400g

Sol SPAR Vital

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

Žuti luk Natur*pur

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...