Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Vegetarijanska jela
Burgeri od crvene leće s pistacijama
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
45 min
U kipuću posoljenu vodu stavite leću i kuhajte dok ne omekša pa je ocijedite i ostavite da se ohladi. Shiitake namočite u vruću vodu i ostavite ih da nabubre. U tavi na jednoj žlici maslinova ulja popržite sitno narezanu ljutiku do zlatnožute boje. Dodajte ocijeđene i sitno nasjeckane shiitake i još kratko pržite. Sve ostavite da se ohladi do sobne temperature.
Pistacije grubo sameljite ili dobro nasjeckajte nožem. Mljevenom lanu dodajte 3 žlice tople vode i miješajte da dobijete gustu pastu. Stavite u hladnjak na nekoliko minuta da se pasta malo stisne. U posudu stavite leću, popržene shiitake, nasjeckane pistacije, lan, peršin, sušenu kadulju, posolite, popaprite i dobro izmiješajte.
Polako dodajte brašno i miješajte da dobijete gustu kompaktnu smjesu. Poklopite prozirnom folijom i stavite u hladnjak na 1 – 2 sata, a potom oblikujte dvije deblje pljeskavice. Pržite ih u zagrijanoj tavi s obje strane na preostalom maslinovu ulju. Poslužite ih u pecivu za hamburger ili uz salatu po želji.
Savjet:
Umjesto burgera oblikujte okruglice i ispecite ih u pećnici.
Sastojci
Za
2
osobe
100 g crvene leće
4 ljutike
2 žlice maslinova ulja
20 g sušenih shiitake gljiva
30 g očišćenih pistacija
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žlice glatkog brašna
1 žlica mljevenih sjemenki lana
½ žličice sušene kadulje
sol i papar
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Bio lanene sjemenke Natur*pur
Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L
Leća SPAR Veggie, 250g
Shii-take gljive Vrtovi Hrvatske, 100g
Slane pistacije DESPAR, 250g
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji