Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Caponata s artičokama i pinjolima

Vaša ocjena:

3

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

25 min
  1. Na zagrijanom maslinovu ulju pržite na ploške narezani luk dok ne omekša. Dodajte na ploške narezane stapke celera i pržite još 2 - 3 minute pa dodajte masline, kapar, protisnuti češnjak i pržite još jednu minutu.
  2. Prelijte nasjeckanom rajčicom, pospite origanom, posolite, popaprite i dobro izmiješajte. Dodajte artičoke narezane na četvrtine, lagano promiješajte i na srednje jakoj vatri pirjajte desetak minuta.
  3. Maknite s vatre, pospite peršinom, pinjolima i poslužite.

Savjet: Prilikom dodavanja celera možete dodati i jedan manji patlidžan narezan na kockice koji će caponati dati izvorniji i bogatiji okus​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 400 g očišćenih artičoka iz limenke
  • 100 g luka
  • 4 deblje stapke celera
  • 100 g crnih maslina
  • 1 žlica kapara iz slane otopine
  • 2 češnja češnjaka
  • 400 g nasjeckane rajčice
  • 4 žličice maslinova ulja
  • ½ žličice sušenog origana
  • 25 g pinjola
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • sol
  • papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio češnjak Natur*pur

Celer

Crne masline SPAR, bez koštice, 230g

Kapari DESPAR

SPAR PREMIUM Artičoke, 280g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...