Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Enchilada s keljom i batatom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Vatrostalnu posudu (25 x 18 cm) za pečenje premažite uljem. 
  2. Na dno rasporedite krupno nariban oguljen batat, a po njemu posložite luk narezan na ploške. 
  3. Kelj i tortilje narežite na rezance, pomiješajte ih s crnim grahom, ocijeđenim i ispranim te rasporedite po luku. 
  4. Pospite kuminom, posolite i popaprite, pa ravnomjerno prelijte nasjeckanim rajčicama pomiješanim s tabascom. 
  5. Gore pospite naribanim sirom, poklopite ili prekrijte folijom i stavite u pećnicu zagrijanu na 220 °C i pecite 25 – 30 minuta. Poslužite toplo. 

Savjet: Ovaj ukusni obrok možete pripremiti i s dodatkom pečenog tofua narezanog na rezance.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 400 g batata
  • 100 g luka
  • ½ žličice mljevenoga kumina
  • 400 g mladoga kelja
  • 1 limenka crnoga graha (400 g)
  • 400 g nasjeckanih rajčica
  • 1 žlica umaka tabasco
  • 100 g naribanog sira cheddar (ili drugog polutvrdog sira)
  • 2 tortilje
  • 2 žlice ulja
  • sol
  • • papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Batat Vrtovi Hrvatske

Kelj

Pšenične tortille SPAR, 320g

Sir Cheddar

Žuti luk Natur*pur

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...