Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Falafel s umakom od jogurta

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Slanutak i grah namočite u hladnoj vodi i ostavite tako preko noći.
  2. Sljedeći dan slanutak i grah prvo isperite pod mlazom hladne vode, zatim ih stavite u blender i sameljite što je sitnije moguće. Jako sitno nasjeckajte luk, češnjak i peršin. Kumin i korijandar sameljite u mužaru. Dodajte začine, luk, češnjak i peršin samljevenim grahoricama pa dodajte prašak za pecivo i sol. Sve dobro izmiješajte da se sastojci sjedine.
  3. Ostavite smjesu u hladnjaku oko 30 minuta. Od ohlađene smjese žličicom vadite hrpice pa ih među dlanovima formirajte u kuglice. Ulje jako zagrijte u dubokoj tavi pa pržite kuglice oko deset minuta, povremeno ih okrenite.
  4. Gotove su kada dobiju lijepu zlatnosmeđu boju. Poslužite s umakom od jogurta.
  5. Umak: Pomiješajte jogurt s limunovim sokom, dodajte protisnuti češnjak i sol. Čuvajte u hladnjaku do posluživanja.

Savjet: Originalni falafel pravi se od slanutka, grah je samo opcija i ne morate ga koristiti.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 250 g suhog slanutka
  • 150 g suhog bijelog graha
  • 1 glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • ½ žličice sjemenki kumina
  • 1 žličica sjemenki korijandera
  • 2 žličice praška za pecivo
  • ½ žličice soli
  • 4 žlice nasjeckanog peršinovog lista
  • ulje za prženje

Umak:

  • 250 ml jogurta
  • sok ½ limuna
  • 2 režnja češnjaka
  • prstohvat soli

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio luk Natur*pur, paket

Očišćemi češnjak Vrtovi Hrvatske, 200g

Prašak za pecivo Natur*pur, 3x17g

Slanutak

Tekući jogurt S-BUDGET, 180g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...