Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Galetta s rajčicama i sirom

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

35 min
  1. Pomiješajte brašno i  8 g soli, dodajte jaje i 20 ml maslinovog ulja, počnite miješati dodajući malo po malo vode. Ostavite da tijesto odstoji  1 – 1,5 sat. U međuvremenu pola sira naribajte, a pola narežite na listiće. Mladi luk koso narežite na kolute, odvojite četvrtinu zelenog dijela. Na 40 ml maslinovog ulja pirjajte luk, posolite.
  2. Rajčice narežite na četvrtine i polovine, ovisno o veličini. Ispecite 4 galette promjera 32 cm. Svaku galettu stavite u okrugli kalup premazan maslinovim uljem, u sredinu rasporedite pirjani luk, na luk poslažite rajčice, posolite, pospite origanom, preklopite prema sredini 
  3. 2 – 3 cm tijesta od ruba, pecite na 180 °C 15 minuta. Galette prije posluživanja pospite ribanim sirom, dodajte nekoliko listića sira, pospite zelenim dijelom mladog luka, pikantirajte maslinovim uljem i poslužite.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 250 g heljdinog brašna
  • 1 jaje
  • 500 ml vode
  • 120 ml maslinovog ulja
  • 23 g soli
  • 800 g rajčice mini šljivar
  • 200 g mladog luka
  • 200 g Grana Padano sira
  • 0,5 g origana

Vino Krauthaker Chardonnay Rosenberg


0,75L

Temp. serviranja:
13-14ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio jaja Natur*pur, 6 komada

Maslinovo ulje Natur*pur, 500ml

Mladi luk

Sir Grana Padano DESPAR, trokut

Začin origano SPAR, 17g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...