Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Gazpacho

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Stavite rajčice u veliki lonac, prelijte s toliko kipuće vode da ih prekrije pa ostavite oko 1 minute. Ocijedite ih, pažljivo im ogulite kožu, izvadite sjemenke i krupno narežite.
  2. S komorača odstranite listove, glavicu tanko narežite i stavite u posudu te prelijte kipućom slanom vodom. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta.
  3. U mužaru zdrobite korijandar i papar. U velikoj dubokoj tavi zagrijte ulje, dodajte izmrvljene začine, češnjak i luk te lagano pirjajte 5 minuta.
  4. Mješavini luka dodajte ocat, limunov sok, rajčice i sjeckani origano. Dobro promiješajte, dodajte komorač i vodu u kojoj se kuhao, pire od rajčica i sol. Kada proključa pustite da nepoklopljeno lagano kuha 10 minuta.
  5. Juhu na kraju izmiksajte štapnim mikserom dok ne postane glatka po vašem ukusu. Ostavite da se ohladi pa premjestite u hladnjak preko noći ili barem nekoliko sati. Poslužite ukrašeno natrganim listovima origana.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 750g zrelih rajčica
  • 1 veliki komorač
  • 300ml kipuće slane vode
  • 3/4 žličice sjemenki korijandra
  • 1/4 žličice miješanih zrna papra
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 1 veliki režanj češnjaka (zgnječen)
  • 1 manji crveni luk, nasjeckan
  • 1 žlica balzamičnog octa
  • 1 žlica limunova soka
  • 3/4 žličice sjeckanog origana, plus malo za ukras
  • 1 žlica pirea od rajčica
  • 1 žlica krupne morske soli

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Aceto balsamico DESPAR

Bio Rajčica Natur*pur, 500g

Rajčica bio pasata Natur*pur,

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml

Začin origano SPAR, 17g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...