Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Video recept

Krpice sa zeljem i domaćim kobasicama

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Zelju odstranite oštećene vanjske listove pa mu odstranite tvrdi korjenasti dio. Narežite ga na manje trakice. Crveni luk očistite i sitno narežite. Mesnatu slaninu narežite na sitnije komade. Sa strane zakuhajte povrtni temeljac. Pećnicu zagrijte na 190oC. Stavite domaće kobasice na lim za pečenje, prelijte ih lagano maslinovim uljem pa ih pecite cca 30 minuta.   
  2. Uzmite dublju tavu pa na srednjoj vatri otopite svinjsku mast ili zagrijte suncokretovo ulje. Dodajte narezanu pancetu pa je pecite dok se masnoća lagano ne otopi. Dodajte crveni luk pa ga dinstajte dok ne zazlati. Sada možete dodati žličicu šećera kako bi se luk lagano karamelizirao. Podlijte malo vrućeg temeljca pa dodajte narezano zelje. Dinstajte ga dok ne omekša lagano ga podljevajući povrtnim temeljcem. Pazite da vam se zelje ne prekuha i da ostane lagano hrskavo. Na kraju ga posolite i popaprite po želji.        
  3. Sa strane zakuhajte posoljenu vodu pa stavite kuhati krpice prema uputama na pakiranju. Ocijedite ih i dodajte dinstanom zelju. Umješajte par listova timijana i lagano sve promiješajte da se okusi prožmu pa poslužite toplo s pečenim domaćim kobasicama. Ovo jelo možete poslužiti i s pečenim mesom ili faširancima.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 1 manja glavica zelja
  • 1 veća glavica crvenog luka
  • 100g mesnate slanine
  • 250g tjestenine krpica
  • 1 žlica svinjske masti ili suncokretova ulja
  • 1 žličica šećera
  • 300ml povrtnog temeljca
  • 4 domaće kobasice za pečenje 
  • 1 žlica maslinova ulja
  • sol i svježe mljeveni papar​

Vino Erdutska Graševina


0,75L

Temp. serviranja:
12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bijeli kupus

Domaća dimljena kobasica za kuhanje S-BUDGET, 300g

Domaća slanina S-BUDGET

Kocka za juhu S-BUDGET, povrtna

Ljubičasti luk

Tjestenina krpice S-BUDGET, s jajima, 1kg

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...