Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Lazanje od tikve i brokule s pinjolima

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Najprije pripremite bešamel umak, na 60 g margarina svijetlo popržite brašno, dodajte postupno mlijeko stalno miješajući da ne nastanu grudice, začinite s 5 g soli i ribanim muškatnim oraščićem, kuhajte na laganoj vatri 15 minuta.
  2. Tikvu ogulite, odstranite koštice, naribajte i pirjajte na maslinovom ulju 5 minuta, posolite. Brokulu očistite i kratko blanširajte, narežite cvjetove na ploške. Pinjole kratko tostirajte u tavi.
  3. Posudu za pečenje premažite preostalim margarinom, stavite na dno nekoliko žlica bešamela, zatim red tijesta, red tikve, dodajte nekoliko komadiće brokule, ponovno red tijesta, tikve i brokule, zatim premažite bešamelom i pospite s pola količine ribane gaude. Ponovite red tijesta i povrća, završite bešamelom i ribanom gaudom, pospite tostiranim pinjolima.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 15 minuta. 

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500 g svježeg tijesta za lazanje
  • 600 g hokaido tikve
  • 200 g brokule
  • 60 – 80 ml maslinovog ulja
  • 7 g soli
  • 200 g gauda sira
  • 100 g margarina
  • 60 g brašna
  • 500 ml mlijeka
  • 0,1 g ribanog muškatnog oraščića
  • 30 g pinjola

Vino Orahovica Frankovka


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio brokula Natur*pur

Lazanje DESPAR

Maslinovo ulje Natur*pur, 500ml

Tikva Hokaido

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...