Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Linguini s plodovima mora

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

25 min
  1. Zakipite vodu, ubacite rajčice, ogulite kožicu i narežite ih na kockice. U istoj vodi skuhajte tjesteninu. 
  2. U vrućem loncu otvorite dagnje (poklopite i tresite 1 – 2 minute). Kad se dagnje otvore dodajte trećinu maslinovog ulja, protresite, izvadite dagnje sa strane. 
  3. Dodajte sitno sjeckani češnjak, podlijte bijelim vinom, kuhajte da se reducira kiselina, dodajte sjeckanu rajčicu i pirjajte 10 minuta. Vratite dagnje u umak. 
  4. U drugoj tavi na trećini ulja pecite repove kozica i meso jakobovih kapica. Ocijeđenu tjesteninu dodajte u dagnje, pospite sitno sjeckanim peršinom i raspodijelite u tanjure. 
  5. Na vrh složite repove kozica i meso školjki, pikantirajte maslinovim uljem, dekorirajte bosiljkom i poslužite.

Savjet: Birajte dagnje koje su čvrsto zatvorene, mirišu na more i nemaju pukotina na školjki.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600 g linguini tjestenine
  • 500 g svježih dagnji
  •  250 g repova kozica
  • 8 kom jakobovih kapica
  • 300 g svježe rajčice
  • 5 režnjeva češnjaka
  • 150 ml bijelog vina
  • 60 ml maslinovog vina
  • sol
  • 5 – 6 listića bosiljka
  • 1 grančica peršina

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bosiljak Vrtovi Hrvatske, bio

Dagnje na ledu

Očišćemi češnjak Vrtovi Hrvatske, 200g

SPAR PREMIUM divovske kozice, 500g

Tjestenina Linguine Natur*pur, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...