Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Ljuta cvjetača s vinom i bademima

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. U veći lonac stavite vodu, vino, maslinovo ulje, papar, lovorov list i limunov sok, posolite i stavite na vatru. Kada zakuha dodajte pola glavice očišćene i oprane cvjetače i kuhajte 10 – 15 minuta na umjerenoj vatri. Cvjetača treba malo omekšati, ali se ne smije raspadati. Pažljivo izvadite cvjetaču iz lonca i malo je ocijedite. 
  2. U zagrijanoj tavi kratko tostirajte grubo nasjeckane bademe, stavite ih sa strane pa u tavu ulijte malo maslinovog ulja. Pažljivo dodajte cvjetaču, potom nasjeckanu ljutu papričicu i pecite 2 minute. Cvjetaču zatim okrenite, dodajte tostirane bademe, pospite češnjakom i peršinovim listom pa još kratko pecite dok cvjetača ne dobije lijepu boju. 
  3. Prije posluživanja pokapajte s par kapi maslinovog ulja, po potrebi još posolite i popaprite.

Savjet: Ovo jelo možete poslužiti odmah, ali možete ga i ohladiti pa pomiješati sa svježom nasjeckanom salatom i dresingom od jogurta.​

Sastojci

Za 2 osobe
  • ½ glavice cvjetače
  • 1 l vode
  • 2 žličice soli
  • 2 dl bijelog vina
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 5 – 8 zrna šarenog papra
  • 1 lovorov list
  • sok 1 limuna
  • 2 žlice nasjeckanog peršinovog lista
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 ljute (čili) papričice
  • šaka oguljenih badema
  • svježe mljeveni papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Karfiol

Očišćemi češnjak Vrtovi Hrvatske, 200g

Peršin

SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 750ml

Šareni papar S-BUDGET, zrno, 70g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...