Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Mesne lazanje

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Za početak pripremite sve namirnice. Na sitno narežite pancetu, crveni luk I češnjak. Mrkvu sitno naribajte a stabljku celera narežite na male komadiće. Meso stavite u veću zdjelu i malo ga razrahlite.
  2. Na srednje jakom plamenu u dubljoj posudi zagrijte maslinovo ulje pa na njega stavite narezanu pancetu da se lagano zažuti. Pospite sa suhim origanom I sve lagano promješajte. Dodajte na sitno narezano i naribano povrće i sve lagano mješajte 10 minuta dok povrće ne omekša. Polako dodajte mljeveno meso i dinstajte ga dok se grudice mesa ne razdvoje. Dodajte pelate i malo vode ili povrtnog temeljca. Dobro posolite, popaprite po želji te sve lagano promješajte.
  3. Kad je umak zakuhao smanjite vatru i dinstajte poklopljeno na laganoj vatri 45 minuta. Svako malo promješajte umak kako se ne bi primio za dno posude. Kad je umak gotov u njega umješajte ¼ naribanog parmezana i natrgajte pola listića bosiljka. Umak je spreman za pripremu lazanja.
  4. Zagrijte pećnicu na 190°C. U široj posudi zagrijte vodu uz par kapi ulja te u nnju stavite kore lazanja da se namaču nekoliko minuta dok ne omekšaju. Ocjedite ih u cjedilu i malo posušite papirnatim ručnikom. U manjoj posudi zagrijte vrhnje za kuhanje i u njemu rastopite komadiće gorgonzole. Tako ćete dobiti bešamel za premazivanje kora lazanja.
  5. Uzmite keramičku posudu u kojoj ćete pripremati lazanje i dno lagano premažite bešamelom. Na njega položite dio kora za lazanje pa na njih stavite mesni umak. Na njega ponovo stavite kore za lazanje i premažite ih bešamelom. Na bešamel naribajte parmezan i sve još lagano posolite i popaprite. Nakon toga stavite sloj mesnog umaka, na njega kore za lazanje i sve ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke. Lazanje završite sa preostalim bešamelom i naribanim parmezanom. Na vrh lazanja posložite na tanko narezane kolutove svježe rajčice i pospite sa natrganim listovima svježeg bosiljka. Lazanje pecite otkrivene 30 minuta dok se na vrhu ne uhvati hrskava korica od rastopljenog parmezana. Možete ih poslužiti sa salatom od matovilca ili običnom zelenom salatom. 

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500 g mješanog mljevenog mesa (junetina I svinjetina)
  • 1 veća glavica crvenog luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 g mesnate dimljene pancete
  • 2 srednje mrkve
  • 1 stabljika svježeg celera
  • 1 žličica suhog origana
  • 400 g konzerviranih pelata ili pirea od rajčica
  • šaka listova svježeg bosiljka
  • 250g suhih kora za lazanje
  • 500ml vrhnja za kuhanje
  • 150g naribanog parmezana
  • 100g sira gorgonzola
  • 1 srednja svježa rajčica
  • maslinovo ulje
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Vino Degrassi Cabernet Sauvignon


0,75L

Temp. serviranja:
16-18ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Mljeveno meso

Panceta SPAR, 400g

Rajčice pelati S-BUDGET, 400g

Sir Grana Padano DESPAR, trokut

Vrhnje za kuhanje SPAR, 20%, 500g

Lazanje DESPAR

Začin origano SPAR, 17g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...