Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Vegetarijanska jela
Video recept
Orecchiette s brokulom i bosiljkom
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
30 min
Koricu limuna naribajte i iscijedite sok. Parmezan naribajte na sitni ribež.
U blender stavite bosiljak, inćune i žličicu ulja od inćuna, naribanu koricu i sok od limuna, parmezan i malo kipuće vode. Premjestite u veću zdjelu.
Tikvicu narežite na kockice i popržite u tavi na malo maslinovog ulja.
Brokulu operite i odvojite cvjetiće.
Pinjole i bademe popržite na suhoj tavi.
U posoljenu vodu stavite kuhati tjesteninu, nakon 10 minuta dodajte i cvjetiće brokule. Kuhajte još 5 minuta. Procijedite.
Kuhanu tjesteninu i brokulu ubacite u zdjelu s umakom, dodajte popržene tikvice, pažljivo promiješajte.Posipajte ribanim parmezanom i poprženim pinjolima, poslužite toplo.
Sastojci
Za
4
osobe
320 g orecchietta
1 svežanj svježeg bosiljka
50 g fileta inćuna u ulju
1 limun
1 režanj češnjaka
1 peperoncino
30g parmezana
1 tikvica
2manje glavica brokule
50g pinjola
listići badema
maslinovo ulje, sol
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Blanširani bademi, 150g
Bosiljak
Sir Grana Padano DESPAR, 200g
SPAR PREMIUM extra djevičansko maslinovo ulje, 500ml
SPAR PREMIUM Fileti slanih inćuna, 212 g
SPAR PREMIUM Tjestenina Orecchiette, 500g
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji