Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pečeni marinirani tofu

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

20 min
  1. Sezamovo ulje dobro promiješajte s umakom od soje, protisnutim češnjakom, naribanom limunovom koricom, majčinom dušicom, malo soli i papra. 
  2. Tofu narežite na kocke, stavite u posudu i prelijte pripremljenom marinadom. Ostavite na hladnom mjestu oko jedan sat ili preko noći. 
  3. Tofu izvadite iz marinade, lagano ga posušite pa ga pržite u dobro zagrijanom maslinovu ulju do zlatne boje. Tofu poslužite uz salatu po želji

Savjet: Na isti način možete marinirati i seitan.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500 g tofua
  • 50 ml umaka od soje
  • 4 žlice sezamova ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žličice sušenog timijana
  • 1 žličica naribane limunove korice
  • 50 ml maslinova ulja
  • sol
  • papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio limun Natur*pur

Crni papar SPAR, 50g

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Soja sos DESPAR PREMIUM, 150ml

Sol SPAR Vital

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...