Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pita od luka, sira i prepeličjih jaja

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Od brašna, maslaca, jaja i soli zamijesite tijesto. Položite ga na prozirnu foliju, pokrijte drugim komadom folije, razvaljajte na debljinu 4 – 5 mm, 5 cm veće od kalupa.
  2. Kalup namažite maslacem, prebacite tijesto u kalup, obložite ga, odrežite višak tijesta, izbodite ga vilicom, pokrijte aluminijskom folijom, dodajte suhi grah i pecite 15 minuta na 180 °C. Na maslinovom ulju pirjajte sitno sjeckani crveni luk da uvene.
  3. Miksajte jaja s oba vrhnja, dodajte ribanu skutu i parmezan te ohlađeni luk, začinite solju i paprom.
  4. Maknite suhi grah i aluminijsku foliju pa na tijesto ulijte nadjev. Vratite u pećnicu i pecite još 25 – 30 minuta.

Savjet: Maslac narežite na listiće i rukama pomiješajte s brašnom.​

Sastojci

Za 4 osobe

Tijesto:

  • 350 g oštrog brašna
  • 250 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • sol
  • 40 g maslaca za mazanje kalupa

Nadjev:

  • 12 – 15 prepeličjih jaja (ovisno o veličini)
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 100 g skute
  • 40 g ribanog parmezana
  • sol, papar
  • 300 g crvenog luka
  • 80 ml maslinovog ulja

Vino Krauthaker Chardonnay Rosenberg


0,75L

Temp. serviranja:
13-14ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio jaja Natur*pur, 6 komada

Bio luk Natur*pur, 750g

Crni papar SPAR, 50g

Kiselo vrhnje SPAR, kantica

Ribani sir SPAR, 40g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...