Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Povrće u curry umaku

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Povrće očistite, cvjetaču razdijelite na cvjetove, krumpir narežite na kocke, a mrkvu na štapiće pa stavite kuhati u malo blago posoljene vode, uz dodatak melase. 
  2. Najprije stavite kuhati krumpir i mrkvu, a nakon 10 – 12 minuta dodajte cvjetaču pa nakon 4 minute kuhanja dodajte i mahune. Nakon 20 minuta kuhanja dodajte napitak od badema, curry prah, promiješajte i po želji posolite. 
  3. U međuvremenu, tostirajte nakrupno nasjeckane bademe i pospite preko gotovog jela.

Savjet: Zeleno povrće kratko kuhajte da zadrži boju i hranjivu vrijednost.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 200 g cvjetače
  • 250 g krumpira
  • 200 g mrkve
  • 150 g zelenih mahuna
  • 40 g grubo narezanih badema 

Umak:

  • 10 – 20 g curry praha
  • 200 ml napitka od badema
  • 20 g melase
  • sol

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Badem SPAR, jezgra, 200g

Karfiol

Krumpir mladi bijeli

Začin curry SPAR

Zelene mahune S-BUDGET, 1kg

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...