Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Proljetni vege rižoto

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

30 min
  1. Povrće očistite, operite i narežite. Šparoge operite i uklonite im donji, tvrdi dio. U posudi zagrijte maslinovo ulje, dodajte sitno narezan luk i pržite dok ne omekša i postane staklast. Dodajte protisnuti češnjak i rižu pa sve uz miješanje pržite 2 – 3 minute.
  2. Dodajte grašak, mahune, šparoge, tikvice narezane na ploške, sol i papar te uz miješanje nastavite kuhati još 15 – 20 minuta uz postupno dodavanje vrućeg povrtnog temeljca. Pred kraj dodajte peršinov list. Maknite s vatre prije nego sva tekućina iskuha jer rižoto mora ostati sočan, a nikako suh i slijepljen. 

Savjet: Šparoge presavijte i one će same puknuti. Donji, tvrdi dio uklonite, a u rižotu koristite samo gornji, mekani dio šparoga.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 250 g riže okruglog zrna
  • 1 manji luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 300 g šparoga
  • 1 zelena tikvica
  • 1 žuta tikvica
  • 100 g zelenih mahuna
  • 100 g graška
  • 800 ml povrtnog temeljca
  • 2 žlice nasjeckanog peršinovog lista
  • 1 žličica soli
  • svježe mljeveni papar
  • 3 žlice maslinovog ulja

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Arborio riža DESPAR

Grašak Natur*pur, 300g

Sol SPAR Vital

Šparoge

Tikvice Natur*pur, 500g

Zelene mahune S-BUDGET, 1kg

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...