Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Pureći odrezak u umaku od senfa s rižom i povrćem

Vaša ocjena:

3

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

90 min
  1. Pureće odreske posolite, popaprite, pospite mješavinom suhih začina te namažite senfom. Lagano ih nauljite i ostaviti sat vremena da se mariniraju
  2. U dubljoj tavi na zagrijanom ulju popržite pureće odreske sa svih strana dok ne omekšaju i dobiju zlatnu boju. Nakon toga dodajte vrhnje za kuhanje i malo senfa. Sve zajedno kuhajte još desetak minuta.
  3. U drugoj tavi na žlici ulja prodinstajte sitno narezani crveni luk. Na njemu lagano prodinstajte smrznuto povrće dok grašak i mrkva ne omekšaju. Dodajte u povrće rižu koju ste prethodno skuhali i sve zajedno prodinstajte još par minuta.
  4. Pureće odreske poslužite s kuhanom rižom i povrćem preliveno umakom od vrhnja i senfa. Dekorirajte s par narezanih cherry rajčica.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 500 g purećih odrezaka
  • 2 žlice senfa
  • 2 dl vrhnja za kuhanje
  • mješavina sušenih začina
  • 1 manja glavica crvenog luka
  • suncokretovo ulje
  • sol, papar
  • 250g riže
  • 400g smrznute mrkve i graška

Vino Križevci Graševina Barrique


0,75L

Temp. serviranja:
10-12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Suncokretovo ulje S-BUDGET, 1L

Senf Estragon SPAR

Grašak/mrkva S-BUDGET, 1kg

Paraboiled riža DESPAR

Vrhnje za kuhanje S-BUDGET, 200ml

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...