Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Quiche od palente, luka, špinata i mozzarelle

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

60 min
  1. Brašno i palentu pomiješajte, dodajte sol, maslac narezan na listiće, jaje, vrhnje po potrebi i zamijesite prhko tijesto. Zatim ga razvaljajte i stavite u kalup za quiche (Ø 26 cm). 
  2. Tijesto pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. 
  3. Za to vrijeme pripremite nadjev. Umutite jaja s vrhnjem, dodajte sol, papar, palentu, naribanu mozzarellu, blanširani špinat i promiješajte. 
  4. Smjesu izlijte preko tijesta, a po njemu rasporedite luk narezan na ploške. 
  5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 30 minuta tako da po površini porumeni. Poslužite topli quiche s rukolom.

Savjet:Uz luk, na površinu možete poslagati cherry rajčice prerezane na pola.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 80 g glatkog brašna
  • 140 g palente (kukuruzne krupice)
  • 140 g maslaca
  • prstohvat soli
  • 1 jaje
  • 1 žlica kiselog vrhnja

Za nadjev:

  • 4 jaja
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • sol
  • crni papar
  • 2 žlice palente
  • 150 g mozzarelle
  • 100 g lista špinata
  • 1 veći ljubičasti luk
  • rukola za posluživanje

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Glatko brašno S-BUDGET, 1kg

Instant palenta SPAR, 500g

Ljubičasti luk

SPAR PREMIUM Mozzarella di Buffala, 120g

Špinat

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...