Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Ravioli s umakom od limuna

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

40 min
  1. Od navedenih sastojaka umijesite gipko tijesto, premažite ga maslinovim uljem, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite da odmori 10 minuta. 
  2. Potom ga razvaljajte na debljinu 2 mm i razrežite na kvadrate 4 x 4 cm. 
  3. Skutu razradite i posolite. Žumanjak razmutite u jednoj žlici hladne vode pa time pomoću kista premažite rubove kvadratića tijesta. 
  4. Žlicom stavite nadjev u sredinu svakog kvadrata, poklopite drugim dijelom tijesta i vilicom utisnite rubove da se tijesto slijepi. Kuhajte u slanoj vodi dok ravioli ne isplivaju (3 - 5 minuta). 
  5. Kad se ravioli skuhaju, stavite u tavu maslac, a kad se rastopi dodajte mu limunov sok, skuhane raviole i malo vode u kojoj su se kuhali (jer je bogata škrobom) pa prokuhajte 1 minutu da se sljube okusi. 
  6. Maknite s vatre i pospite naribanim parmezanom. Gotove raviole začinite krupno mljevenim crvenim paprom i listićem bosiljka.

Savjet: Ribani parmezan nemojte kuhati jer će se pretvoriti u gumenastu masu, a za umak koristite vodu u kojoj su se kuhali ravioli jer je bogata škrobom.​

Sastojci

Za 4 osobe

Tijesto:

  • 4 jaja
  • 400 g glatkog brašna
  • 2 žlice ulja
  • 3 žlice vode
  • 8 g soli
  • oštro brašno za posipanje površine za valjanje tijesta
  • 1 žumanjak za mazanje rubova

Nadjev:

  • 450 g skute
  • sol

Umak od limuna:

  • sok od jednog limuna
  • 80 g maslaca
  • 80 g naribanog parmezana
  • nekoliko listića bosiljka
  • crveni papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio limun Natur*pur

Glatko brašno S-BUDGET, 1kg

Maslac S-BUDGET, 250g

Sir Grana Padano DESPAR, 100g

Suncokretovo ulje S-BUDGET, 1L

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...