Pošaljite vaš omiljeni recept!
registracija
|
prijava
Tips&Tricks
Home of BBQ
Recepti
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Recepti
Pošaljite vaš omiljeni recept!
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tips&Tricks by Špiček
Video recepti
Magazin
Lifestyle
Novosti
Male kulinarske tajne
Prelistajte magazin
Kategorija
(nije obavezno)
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
>Traži
Recepti
Predjela
Juhe
Glavna jela
Salate
Deserti
Hrvatska kuhinja
Dalmacija
Istra i primorje
Kontinentalna Hrvatska
Vegetarijanska jela
Raw Food
Tri, dva, jedan - kuhaj!
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!
Recept dana
Jelo iz akcijskog letka
Tips&Tricks by Špiček
Tražilica
Vrijeme pripreme:
do 15 min
do 30 min
do 45 min
više od 45 min
nije bitno
Težina pripreme:
lagano
srednje
teško
VIDEO RECEPT
Po kategoriji:
-
Predjela
Dalmacija
Istra i primorje
Juhe
Glavna jela
Kontinentalna Hrvatska
Salate
Deserti
Sezonska kuhinja
Hrvatska kuhinja
Vegetarijanska jela
Raw Food
Specijaliteti s roštilja
Po nazivu:
> Traži
Recepti
/
Vegetarijanska jela
Riblje rolice u umaku od senfa i naranče
Vaša ocjena:
5
Težina pripreme:
1
Vrijeme pripreme:
45 min
U tavu na zagrijani maslac stavite tanko oguljenu i na tanke rezance narezanu koricu naranče. Kratko ju popržite, pa dodajte, narančin sok, senf, sjemenke gorušice i šećer te miješajući kuhajte oko 3 do 4 minute. Dodajte škrobno brašno pomiješano s malo hladne vode i na kraju filee naranče. Kuhajte na laganoj vatri još oko 4-5 minuta i po potrebi umak razrijedite vodom. Lagano ga posolite.
Filete oslića lagano posolite i popaprite pa ih položite na dasku. Premažite ih protisnutim češnjakom, pa na svaki stavite nekoliko grančica peršina i po 1 preklopljeni list blitve tako da ne viri sa strane. Zarolajte i po potrebi spojite čačkalicom.
Zarolane filete popržite u tavi na maslinovom ulju sa svih strana. Pečene filete stavite u umak i kuhajte još oko 2 minute. Poslužite toplo uz prilog po želji.
Savjet:
Na isti način možete pripremiti i filete druge bijele ribe
Sastojci
Za
4
osobe
4 veća fileta svježeg oslića (oko 4 x 150 g)
4 lista blitve
½ vezice peršina
4 žlice maslinova ulja
2 češnja češnjaka
sol
papar
Za umak:
150 ml soka od naranče
1 naranča
30 g smeđeg šećera
1 žličica senfa
2 žlice sjemenki gorušice
20 g maslaca
2 žličice škrobnog brašna
Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:
Zatvori
Bio naranča Natur*pur
blitva
Dijon Senf SPAR
Fileti oslića SPAR, 500g
Peršin
Pitanja i odgovori
Ukupno
0 pitanja
Učitaj više pitanja
Postavi
pitanje...
registracija
|
prijava
> Pošalji