Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Riblje rolice u umaku od senfa i naranče

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. U tavu na zagrijani maslac stavite tanko oguljenu i na tanke rezance narezanu koricu naranče. Kratko ju popržite, pa dodajte, narančin sok, senf, sjemenke gorušice i šećer te miješajući kuhajte oko 3 do 4 minute. Dodajte škrobno brašno pomiješano s malo hladne vode i na kraju filee naranče. Kuhajte na laganoj vatri još oko 4-5 minuta i po potrebi umak razrijedite vodom. Lagano ga posolite. 
  2. Filete oslića lagano posolite i popaprite pa ih položite na dasku. Premažite ih protisnutim češnjakom, pa na svaki stavite nekoliko grančica peršina i po 1 preklopljeni list blitve tako da ne viri sa strane. Zarolajte i po potrebi spojite čačkalicom. 
  3. Zarolane filete popržite u tavi na maslinovom ulju sa svih strana. Pečene filete stavite u umak i kuhajte još oko 2 minute. Poslužite toplo uz prilog po želji.

Savjet: Na isti način možete pripremiti i filete druge bijele ribe​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 4 veća fileta svježeg oslića (oko 4 x 150 g)
  • 4 lista blitve
  • ½ vezice peršina
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • sol
  • papar

Za umak:

  • 150 ml soka od naranče
  • 1 naranča
  • 30 g smeđeg šećera
  • 1 žličica senfa
  • 2 žlice sjemenki gorušice
  • 20 g maslaca
  • 2 žličice škrobnog brašna

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio naranča Natur*pur

blitva

Dijon Senf SPAR

Fileti oslića SPAR, 500g

Peršin

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...