Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Riblji složenac s krumpirom i graškom

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

80 min
  1. Krumpire i celer ogulite, operite i narežite na ploške, malo posolite i promiješajte.
  2. Mladi luk nasjeckajte na kolutiće, češnjak narežite na listiće. U vatrostalnu posudu ulijte malo maslinovog ulja, po dnu rasporedite polovicu narezanog krumpira i celera i pospite graškom, lukom i češnjakom.
  3. Po povrću složite ribu, malo posolite i popaprite pa dodajte i preostali krumpir s celerom. Prelijte vinom, dodajte malo vode, pokrijte aluminijskom folijom i stavite u zagrijanu pećnicu.
  4. Pecite 30 minuta na 180 °C. U zdjeli pomiješajte jaje, kiselo vrhnje i naribani sir i malo posolite.
  5. Izvadite složenac iz pećnice, maknite foliju, prelijte smjesom od jaja, vrhnja i sira pa vratite u pećnicu i otklopljeno pecite još 20 minuta.

Savjet: Osim s oslićem, ovakav složenac možete napraviti s bakalarom, oradom ili drugom morskom ribom po izboru.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 600 g fileta oslića
  • 500 g krumpira
  • 300 g celera
  • 300 g graška
  • 2 mlada luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 200 ml bijelog vina
  • 100 ml vode
  • 100 g ribanog ementalera
  • 100 ml kiselog vrhnja 
  • 1 jaje
  • 1 žličica soli
  • svježe mljeveni papar

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Celer

Fileti oslića SPAR, 500g

Krumpir S-BUDGET, 5kg

Mladi luk

Sir Emmentaler

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...