Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Rižoto od mrkve

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

45 min
  1. Mrkvu očistite, narežite na kockice i stavite u 1,3 L kipuće vode, dodajte kocke od povrća, sol, poklopite i na laganoj vatri kuhajte 20 minuta.
  2. Kuhanu mrkvu procijedite, a tekućinu sačuvajte. Mrkvu propasirajte, pomiješajte s kremastim sirom i ostavite sa strane.
  3. Na zagrijano ulje stavite sitno nasjeckani luk i pirjajte do zlatnožute boje. Dodajte rižu, pržite još 1 - 2 minute lagano miješajući, pa podlijte sa ¼ tekućine u kojoj se kuhala mrkva. Promiješajte i pirjajte na laganoj vatri dok sva tekućina ne ispari. Isti postupak ponovite još dva puta.
  4. Dodajte propasiranu mrkvu sa sirom te ostatak tekućine. Sve dobro promiješajte i kuhajte još 4 - 5 minuta pa maknite s vatre, poklopite i pustite da odstoji 3 - 4 minute.
  5. Poslužite posuto naribanim sirom i nasjeckanim timijanom.

Sastojci

Za 4 osobe
  • 350 g mrkve
  • 1,3 l vode
  • 2 kocke od povrća
  • ½ žličice soli
  • 100 g kremastog sira
  • 30 ml ulja
  • 120 g luka
  • 250 g riže Arborio
  • 40 g naribanog sira Grana Padano
  • 1 žlica nasjeckanog timijana

Vino Toljanić Vrbnička žlahtina


0,75L

Temp. serviranja:
8-12ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Arborio riža DESPAR

Bio mrkva Natur*pur

Sir Grana Padano DESPAR, 100g

Sol SPAR Vital

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...