Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Rižoto sa sirovim povrćem

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

1

Vrijeme pripreme:

25 min
  1. Za rižoto na pola ulja glazirajte rižu, dodajte sitno nasjeckani češnjak, prelijte bijelim vinom i kuhajte miješajući da se alkohol reducira. Posolite i počnite podlijevati temeljcem malo-pomalo, kuhajte na laganoj vatri, povremeno miješajući 18 minuta. 
  2. Ugasite vatru, umiješajte naribani sir i na kraju preostalo maslinovo ulje. 
  3. Korabicu ogulite i narežite na kockice, šparogama odrežite vrhove pa ih prerežite po dužini, mladi luk narežite ukoso, papriku na kockice, a rotkvice na četvrtine. 
  4. Razdijelite povrće u zdjelice, na rižoto, ukrasite matovilcem i grančicom svježeg timijana pa poslužite.

Savjet: Jelo po želji možete preliti mješavinom senfa i meda.​

Sastojci

Za 4 osobe
  • 200 g riže
  • 1 češanj češnjaka
  • 80 ml bijelog vina
  • 80 ml maslinovog ulja
  • oko 500 ml povrtnog temeljca
  • 40 g naribanog sira Grana Padano
  • sol
  • 500 g korabice
  • 400 g šparoga
  • 250 g rotkvica
  • 200 g svježe crvene paprike
  • 150 g mladog luka
  • 40 g matovilca
  • 1 – 2 grančice svježeg timijana

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Arborio riža DESPAR

Bio paprika crvena Natur*pur

Rotkvice

Sir Grana Padano DESPAR, 200g

Šparoge

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...