Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Rolada s trešnjama

Vaša ocjena:

4

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

70 min
  1. Brašnu dodajte sol, šećer, vanilin šećer, koricu limuna, instant-kvasac i promiješajte. Zatim dodajte jaje, rastopljeni maslac i onoliko toplog mlijeka koliko je dovoljno da zamijesite glatko tijesto. Ostavite tijesto na toplom mjestu 30 minuta.
  2. Za to vrijeme očišćenim trešnjama dodajte šećer, liker i krušne mrvice da pokupe višak tekućine.
  3. Tijesto tanko razvaljajte u obliku pravokutnika na pobrašnjenoj podlozi. Po njemu rasporedite pripremljene trešnje i savijte u roladu pa je položite na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Premažite razmućenim jajetom i pospite orasima pomiješanim s vanilin šećerom. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  4. Pečenu roladu malo ohladite, narežite i poslužite.

Savjet: Umjesto dizanog tijesta možete koristiti i gotovo lisnato tijesto.

Sastojci

Za 6 osoba

Tijesto:

  • 300 g glatkog brašna
  • 40 g šećera
  • prstohvat soli
  • 1 žličica instant-kvasca
  • 1 vanilin šećer
  • naribana korica limuna
  • 80 g maslaca
  • 1 jaje
  • oko 80 ml mlijeka

Nadjev:

  • 500 g trešanja (bez koštica)
  • 1 - 2 žlice šećera
  • 1 žlica voćnog likera
  • 2 žlice krušnih mrvica

Premaz:

  • 1 jaje
  • 50 g nasjeckanih oraha
  • 1 vanilin šećer

 

Marsala Lombardo


0,75L

Temp. serviranja:
12-13ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Bio limunska korica Natur*pur, 100g

Krušne mrvice DESPAR, 400g

Suhi kvasac S-BUDGET

Svježe mlijeko SPAR, 3,2%, 1L

Šećer od šećerne trske, kristali Natur*pur, 500g

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...