Tražilica

Vrijeme pripreme:

Težina pripreme:

VIDEO RECEPT

Po kategoriji:

Po nazivu:

Rolana teleća prsa

Vaša ocjena:

5

Težina pripreme:

2

Vrijeme pripreme:

120 min
  1. Teleća prsa dobro operite, posušite pa odvojite od kosti i očistite od masnoće. U prsima nožem napravite džep u koji ćete stavljati nadjev. Odložite ih sa strane dok pripremate nadjev,
  2. Za pripremu nadjeva narežite ciabattu na kockice, stavite u zdjelu pa ih prelijte zagrijanim mlijekom da se razmoče. Pokrijte i stavite sa strane.
  3. Očistite luk i češnjak pa ih nasjeckajte na sitno. Očistite gljive pa ih narežite na listiće. Operite i nasjeckajte listove peršina i majčine dušice. U tavi debljeg dna zagrijte maslac i na njemu popirjajte luk, gljive I nasjeckano začinsko bilje. Pirjajte sve 5-10 minuta dok tekućina ne ispari a povrće povene. Dodajte sok, koricu od jednog limuna i naribani muškatni oraščić. Nadjenite  prsa, lagano sriolajte i povežite kuharskim koncem.
  4. Zagrijte pećnicu na 200°C. Dobro zagrijte tavu pa na maslinovu ulju prepržite rolana teleće prsa sa svih strana da se meso zatvori kako bi kod pečenja ostalo sočno.  Meso pecite poklopljeno u metalnoj ili vatrostalnoj posudi 90 minuta. Pred kraj pečenja dodajte bijelo vino pa posudu otklopite da se meso još malo zapeče.
  5. Nakon pečenja meso izvadite iz pećnice i pustite da se odmori 15 minuta. Uz meso kao prilog možete poslužiti kuhano ili pečeno povrće uz svježu mješanu zelenu salatu. Uz nadjevena teleća prsa poslužite rashlađeno bijelo vino.

Savjet: Dagnje možete otvoriti i na klasičan način kuhanjem. Stavite ih u široku plitku posudu na srednje jaku vatru i kuhajte poklopljene dok se ne otvore.​

Sastojci

Za 6 osoba
  • 2 kg telećih prsa

za marinadu:

  • 1-2 ciabatte
  • 250 ml mlijeka
  • 50 g maslaca
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 vezice peršina
  • 2 režnja češnjaka
  • 200 g raznih gljiva
  • 2 svježa jaja
  • ribana korica i sok od 1 limuna
  • 1 žlica krušnih mrvica
  • 1 žlica svježih listova majčine dušice
  • 1 žlica nasjeckanih listova svježeg peršina
  • 1 žličica mljevenog muškatnog oraščića
  • 100 ml suhog bijelog vina
  • maslinovo ulje
  • sol i svježe mljeveni papar

Vino Krauthaker Chardonnay Rosenberg


0,75L

Temp. serviranja:
13-14ºC

Za ovaj recept smo koristili slijedeće SPAR ARTIKLE:

Extra djevičansko maslinovo ulje DESPAR, 1L

Krušne mrvice DESPAR, 400g

Maslac SPAR, 250g

Svježe mlijeko SPAR, 3,2%, 1L

Šampinjoni S-BUDGET, 500g

Teleća rebra/prsa/flam

Pitanja i odgovori Ukupno 0 pitanja

Postavi
pitanje...